Wat is de beste manier om voedsel te voorkomen

Automatische tandpasta dispenser

 

 

 

 

Tandpasta is effectief in het verwijderen van voedselresten en afval, die anders tot tandplak en tandsteen zouden kunnen leiden. Deze bacteriën zouden groeien en gaatjes vormen die moeten worden gevuld.

Het is heel belangrijk te beseffen dat het meeste voedsel dat je elke dag consumeert sporen van suiker bevat. Suiker is aanwezig in voor de hand liggende voorbeelden, zoals cake, kunstmatige zoetstoffen en sommige vruchtensappen. Maar die suiker kan ook aanwezig zijn in voedsel, melk, vlees en groenten. Suiker is zeer zuur, dus lost het op in glazuur, waardoor langzaam zure plekken ontstaan waar de bacteriën kunnen groeien. Door het gebruik van tandpasta wordt het zuur in het voedsel gebufferd en verminderd, waardoor het risico op zuurschade aan de tanden afneemt.

Tandpasta’s bevatten ook extra ingrediënten die de tanden helpen beschermen:

De ophoping van bacteriën op je tanden is ook een bacteriële landmijn. De bacteriën kunnen uw immuunsysteem “agressief” maken en Socket veroorzaken, waarbij de beschermende laag van het immuunsysteem wordt opgelost en infectie optreedt.

Er zijn veel opties voor tandpasta, zoals:

1) Poets je tanden met Bicarb plantaardige curry 2) Citrus & spearmint – kauw ze om hun oliën vrij te geven en breng ze vervolgens aan op de probleemtand.3) Verse & gezonde groenten; komkommer, broccoli, kool, wortelen, selderij, komkommer en basilicum4) Groene thee – dit komt door de belangrijke antioxidant chlorofyl, die helpt bij het bestrijden van bacteriën.5) Yoghurt – dit is nuttig in het bestrijden van bacteriën die in de yoghurt.6) Carotenoïde – deze verbinding aanwezig in gele / gekleurde voedingsmiddelen helpt bij het voorkomen van bacteriën.7) Lactobacillus Acidophilus – dit probioticum verhoogt zuur producerende bacteriën, die de resistente tanden verzwakken.

De preventie van tandbederf hangt nog steeds af van een aantal factoren zoals een goede mondhygiëne, aanzienlijk minder suikerinname, goede voeding, minder roken en alcoholgebruik, ten minste tweemaal per dag uw tanden poetsen en ten minste tweemaal per jaar uw tandarts bezoeken. U moet zich realiseren dat uw mondgezondheid samenhangt met uw algehele gezondheid en vice versa. Daarom moet u samen met uw arts of apotheker naar uw tandarts gaan als u problemen in uw mond hebt.

Sommige bijwerkingen van kanker in de mond of andere soorten mond- en keelinfecties kunnen zijn:

1) Slechte adem2) Wit uitziende vlekken op de tong of aan de binnenkant van de mond3) Irritatie van de mond4) Moeite met spreken, slikken en smaakzin5) Opzwellen van het gezicht6) Onverklaarbaar verlies van tanden7) Speeksel tussen de tanden

In elk geval is het belangrijk te beseffen dat vroege kankerletsels in mond of keel door een tandarts kunnen worden opgespoord. Zorg ervoor dat u elke 6 maanden een tandartscontrole ondergaat. Uw tandarts kan eventuele problemen in uw mond of keel opsporen die elders in uw lichaam problemen kunnen veroorzaken. Veel gevallen van kanker in de mond in een vroeg stadium zijn pijnloos en kankeraandoeningen in stadium vier hebben meestal heel weinig symptomen.

Kanker verschilt niet veel van andere soorten kanker. Als het in een vroeg stadium wordt ontdekt, is mondkanker zeer goed te genezen. Ga om de zes maanden naar uw tandarts om uw gebit te laten reinigen en controleren en wees alert op tekenen van problemen, zodat deze meteen kunnen worden behandeld voordat ze de kans krijgen schade aan te richten. Net als alle andere vormen van kanker hebben mond-, keel- en neuskankers een zeer hoge overlevingskans als ze worden ontdekt en behandeld. Het is de taak van de tandarts om de kanker op te sporen en de schade zo beperkt mogelijk te houden. Een tandarts heeft zeer beperkte vaardigheden en moet meestal zijn toevlucht nemen tot scalperen om het grootste deel van het weefsel te verwijderen. Als de kanker voortschrijdt, is er voor de patiënt geen andere uitweg meer dan de onmiddellijk aangeboden behandeling te aanvaarden of zich onder medisch toezicht te stellen (endodontie). Anderzijds kunnen vele vormen van mondkanker door de tandarts in een zeer vroeg stadium worden opgespoord. De tandarts kan dan plaatselijk bleekmiddel of bestraling toedienen, waardoor de kankercellen worden gedood. Als het gebied onder medisch toezicht wordt behandeld, is er geen hersteltijd. Naast de gebruikelijke tandheelkundige procedures voor kanker, zoals het reinigen van de tanden, de tong, het bloed, het speeksel enzovoort, kan een tandarts ook een orale laesie opsporen en vervolgens doorverwijzen naar de juiste specialist. Bij veel gevallen van mondkanker kunnen de eerste symptomen verward worden met die van andere vormen van kanker. Het is echter mogelijk een specialist te raadplegen voor deze procedures.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.