Top 10 soorten thuiszorg

Thuiszorg Leiden

 

 

 

Met hulp bij het dagelijks leven wordt zorg verleend aan mensen die hulp nodig hebben bij het uitvoeren van dagelijkse routines, zoals aankleden en gezelschap, bijvoorbeeld van iemand met dezelfde dienst of eventueel van uw eigen moeder. U of iemand die u vertrouwt, doet hen in bad, maakt eten klaar en bergt hun kleding op. Bij huishoudelijke hulp kan het vaak gaan om iemand die het gazon verzorgt, een vuiltje heeft en eten klaarmaakt.

1. Soorten thuiszorgThuiszorg varieert naar gelang van de behoefte van de persoon die de zorg in kwestie ontvangt. In het algemeen kunt u echter denken aan deze drie hoofdcategorieën: verpleging (verpleging/verpleging), thuiszorg of verzorgingshuiszorg. Met Verpleegkundige zorg:

Verpleegkundige zorg- Verpleegkundige zorg is bedoeld voor mensen die moeten herstellen, maar te maken hebben met tijdelijke of permanente invaliditeit, zoals het verlies van hun ledematen, aandoeningen zoals beroertes of de ziekte van Parkinson. Diabetische zorg is ook niet beschikbaar voor mensen met diabetes, omdat ze dan niet meer kunnen spreken en eten. Verpleegkundige zorg kan thuis of in een ziekenhuis worden gegeven.

Thuiszorg – Thuiszorg biedt niet-medische hulp bij dagelijkse routinetaken. Dit is een duidelijke keuze voor mensen met een handicap, omdat zij in staat zijn te blijven functioneren zoals zij deden voor de behandeling en de ziekenhuisopname en minimale hulp nodig hebben. Thuiszorg is een duidelijke keuze voor mensen die langdurig of permanent gehandicapt moeten zijn. Het vereist niet dat een persoon uit zijn bestaande huis verhuist op een manier die psychologisch breekt en het huren van een kamer rechtstreeks uit een ziekenhuis of een andere soortgelijke langdurige plaatsing.

Met thuiszorg:

1) Financiële behoeftenAfhankelijk van hun financiële situatie kunnen sommige patiënten hulp nodig hebben bij het betalen van hun medicatie en gezondheid gerelateerde uitgaven. Medicare, Medicaid en Veteran’s Aid zijn drie belangrijke bronnen van financiële hulp voor thuiszorg. Het is belangrijk te begrijpen dat betalingen worden ontvangen uit de fondsen van de patiënt.

Enkele van de opties waaraan gedacht moet worden zijn: de eigen fondsen van de ontvanger (het kan zijn dat de IRS uitgaven onder de Personal Spending Account (Ticon-rekening) versneld accepteert en een deel van hun fondsen moet opnemen); fondsen van de ziektekostenverzekering als de patiënt er een heeft, en de rekeningen van de patiënt of echtgenoot zoals bank-CD’s, spaarrekeningen en beleggingsrekeningen.

2) Medicare- Deel A en Deel B ziektekostenverzekering. Deel A wordt per kalender betaald, wat betekent dat de verzekering van de patiënt vijf keer per maand kan betalen, terwijl deel B in één keer wordt betaald, wat betekent dat de verzekering van de patiënt over een bepaalde periode kan betalen.

Deel B wordt per post betaald en gaat gepaard met een voorraad postzegels voor drie maanden. Veel patiënten vinden deel B erg nuttig, omdat ze zo voor het eerst recepten kunnen kopen.

3) Veteranenhulp – Veteranenpremies, uitkeringen voor gezins- en kreupelzorg. Dankzij de Veteranenhulp kan een invalide veteraan die thuis wordt verzorgd, een uitkering krijgen ongeacht de kosten. Het dekt ook de kosten van intramurale zorg, tenzij de gehandicapte veteraan of zijn of haar echtgenoot onlangs een ongeval heeft gehad en fysiotherapie nodig heeft.

4) Veteranenziekenhuisverzekering – Dit is een speciaal gestructureerd verzekeringsprogramma dat de rekening betaalt zelfs als de veteraan in een ziekenhuis of verpleeghuis verblijft.

5) Gemeenschapsverzekering – Dit is een goedkope verzekering voor langdurige zorg die de kosten van intramurale zorg en thuiszorg geheel of grotendeels dekt. Sommige van dit soort verzekeringen bieden een opbouwperiode van 2 jaar of meer, maar als een intramurale dienst of een duur nodig is, accepteren ze vaak onmiddellijk volledige betaling.

6) Middelen in contanten – Naast gezondheidszorg en medische paspoorten komen inwoners van Texas die aan bepaalde medische aandoeningen lijden, waaronder de ziekte van Alzheimer of Parkinson, in aanmerking voor dit programma. Zij betalen graag contant voor hun zorg. Om te bevestigen dat een patiënt in aanmerking komt, promoot het Texas Department of Health het Cash Resource Program.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.