Prikkelbare darmen voor zieken

buikIn de wereld van Prikkelbare darmen zie je Prikkelbare darmen misschien als het stellen van doelen, plannen, verantwoording afleggen en ondersteunen. Het kan ook actieplannen zijn, het veranderen van omgeving en verandering. De coachingsaanpak die we hier zullen schetsen in onze vier pijlers aanpak, zal u helpen om als team te ontwikkelen, dat wanneer u het uitspreekt u ook echt bedoelt: “Ik zal coachen!”

De eerste pijler van coaching is het besef dat wat er in zit voor de cliënt veel belangrijker is voor de cliënt dan wat de coach doet. De coach zou minstens 50% van het werk moeten doen om een individu of een team te motiveren en te inspireren om veranderingen door te voeren, zonder dat de cliënt enig idee heeft van wat er eigenlijk gebeurt. De cliënt heeft de macht en de controle om het proces op elk moment te stoppen, maar is zelf verantwoordelijk voor de beslissing om dat te doen. In het bedrijfsleven noemen we dat alleen invloed… In de sport heeft een atleet of een voetballer de macht en de controle om het proces op elk moment te stoppen, maar hij zit aan het stuur en is verantwoordelijk voor het resultaat.

De tweede pijler van coaching is het helpen oplossen van problemen en het vinden van oplossingen voor anderen. Heel vaak staat het team of de cliënt op een kruispunt van waar ze zijn of van waar het hen brengt.

Een atleet maakt zich bijvoorbeeld zorgen over de concurrentie die door een ander team wordt geboden. Terwijl het team juist enthousiast zou moeten zijn over de mogelijkheid om het andere team uit te kunnen dagen. De atleet die zich gestrest voelt en een competitief lichaam heeft, vooral in een sport waar door een afnemend aantal samengestelde strenge regels een team een ander team kan inhalen, zonder dat hij zich daar zelfs maar bewust van is, weet dat deze situatie over het algemeen niet gunstig is voor het team of voor de atleet.

De coach wordt niet gemotiveerd door eigenbelang en is niet gericht op dreiging. De coach is niet gericht op de vraag of er een dreiging is, of op de vraag of de coach (bijvoorbeeld) zou verliezen als het team iets doet of niet doet. De coach is erop gericht anderen te helpen hun persoonlijke best te doen.

“Anderen zouden het ook kunnen” is tegenwoordig een veelgehoorde uitspraak, vooral als u die in uw bedrijf gebruikt, maar wij coachen eerst het team en dan het hele team. Door gebruik te maken van het verschil tussen coaches en managers is de aanpak van sportcoaching doeltreffender dan de typische managementaanpak.

Managers gaan kop.

Maar er is veel aan coaches dat managers missen.

Communicatie kan verschillen tussen coaches en managers. Een mening vragen over een beslissing op het werk, of die nu positief of negatief zal uitvallen, is prima, maar gewoon naar een mening vragen is niet prima. Toch is het niet slecht, gewoon naar een mening vragen is een vraag, een kans, een mogelijkheid om de communicatie te bevorderen. Het resultaat van de communicatie heeft echter het potentieel om veranderd te worden op basis van het antwoord en de communicatie zelf heeft het potentieel van een keten van ondersteuning.

Coach en training zijn veel voorkomende voorbeelden. Dit is een coach en een opleiding. Een coach en een opleiding zijn een informele relatie en zeer ruim beschikbaar.

Ondanks het uitzonderlijke karakter van de coach, zijn er toch enkele gemeenschappelijke regels.

1. Coachen is doelen stellen- als het team in het toernooi wil spelen, moet de coach dat zeggen en zal de training gericht zijn op het spelen in de competitie.

2. De coach moet openstaan voor de aanpak van de opleiding.

3. De coach moet het team op de eerste plaats zetten, ook al is het prestatiecoaching.

4. Coaching en training zijn geen vervanging voor leiderschap. De coach is nog steeds verantwoordelijk voor zijn of haar daden en moet de training desgevraagd bijstaan.

5. Een coach moet toegewijd zijn aan zijn of haar job.

6. Een coach moet een aanstichter zijn voor het team en daarnaast lid van een team zijn.

7. De coach moet zowel het proces als het eindresultaat vooropstellen.

Lees meer:

Hypnotherapie  

Stress verminderen 

Prikkelbare darmen Breda

Leave a Reply

Your email address will not be published.