Hoe word je gevoeliger?

Bewustwording

 

 

 

 

De wereld is een grote spiegel, die alle ervaringen en gevoelens die we tot nu toe hebben ervaren naar het innerlijke zelf terugkaatst. Velen van ons hebben het pad van zelfbewustzijn opgegeven en het is een reis die steeds weer stopt – hier geweest, dat gedaan enz… om terug te keren naar de beginfase waarin we begonnen. Dit leidt tot verwarring in het leven en een gebrek aan begrip van wie we zijn en waar het leven om draait.

Je bent een zuiver wezen van bewustzijn. Je bent puur bewustzijn en je lichaam is een instrument waardoor het pure bewustzijn zichzelf ervaart. Je lichaam is fysiek maar niet emotioneel. Wanneer je lichaam niet in harmonie werkt met je zuiver bewustzijn, wanneer je zelfs zijn eigen gevoelens niet kunt waarnemen, begin je je boos te voelen of een ander gevoel dat jij niet bent. Je lichaam en gedachten werken in synchroniciteit als een operakoor, als een psychosomatische musical en een orkest…

Wanneer je je pure bewustzijn verbindt of identificeert met verschillende emoties, zal de aantrekkingskracht sterker zijn om bij deze staat te zijn. Je bewustzijn is creatief & manifesteert zich volgens de universele wetten naargelang je geest & lichaam in harmonie zijn. Als je in harmonie bent met je pure bewustzijn, wanneer emoties zoals angst aanwezig zijn in je lichaam & gedachten, wanneer je geest in je pure bewustzijn is, wanneer je in verbinding & in harmonie met je innerlijke zelf ervaart, handelend in harmonie met de wetten van de natuur, trek je alleen mensen naar je toe die in dezelfde richting gaan. Wat er ook in je leven verschijnt, is op de een of andere manier een weerspiegeling van je gedachten & emoties.

Wanneer je mentaal niet verbonden bent met je zuivere bewustzijn, heb je het gevoel dat je tegen het leven ingaat. Je kunt het gevoel hebben dat je gedachten en emoties in strijd zijn met de situaties die je doormaakt. Wanneer je je bewust wordt dat je gedachten & emoties niet altijd een ethisch pad volgen, vergroot je je bewustzijn & ga je in de pas lopen met de natuurlijke wetten van het leven. Wanneer we ons bewuster worden van het ‘grotere plaatje’ doen we hetzelfde voor het leven.

Het is vaak geciteerd door spirituele meesters zoals Paramahansa Yoganandas, “Wij zijn niet onze geest, wij hebben een geest & wij zijn niet onze geest/wij zijn de waarnemer van onze geest”.

Veel mensen zoeken naar oplossingen voor hun problemen in de buitenwereld. Ze zoeken naar de dingen die ze kunnen doen om ervoor te zorgen dat mensen van hen houden, om een echt rijk leven te hebben, rijk & in controle, in relaties. Deze uiterlijke ervaringen zijn slechts één type ervaring waar we uit groeien. We groeien uit het leven & zijn als afzonderlijke wezens – onze relatie tot onszelf, onze innerlijke wereld, tot anderen, tot de aarde, tot de zon, de natuur, de sterren, en tot alles.

Als we losgekoppeld zijn van onze ware natuur zijn we onderhevig aan alles wat zich in het leven aandient en aan dingen die we kunnen doen om ze te omzeilen. Ik ken mensen die een streng dieet hebben, die alleen bepaalde soorten voedsel eten, die roken en veel drinken en toch worstelen ze met gewichtstoename, een lichaam dat niet past, verslavingen, overmatig slapen, hoge bloeddruk, zich angstig voelen, zich ongemakkelijk voelen of depressief zijn….

Het is belangrijk om MEER intuïtie te ontwikkelen, om ons bewustzijn uit te breiden met dingen waarvan je nu gelooft dat ze waar zijn. We zijn op zoek naar mogelijkheden, antwoorden en creatieve manieren om ons leven te creëren. Wanneer je gevoeliger wordt voor de innerlijke & spirituele wereld, ben je thuis in je hart. Wanneer je meer verbonden bent met je pure bewustzijn, ben je meer gefocust, energieker, en verbonden met liefde, vrede en harmonie – je bent vrij om de ware vreugde van het leven te ervaren. De verbazingwekkende ervaring van het leven wordt gevonden in de reis van zelf-ontdekking en de innerlijke verkenning van emotie, intuïtie.

om toegang te krijgen tot diepe emotionele genezing op elk moment dat we dat nodig hebben

stappen naar vrijheid, vrede, geest-balans, leven

Ik weet zeker dat jullie allemaal wel eens doem en somber nieuws hebben gehoord. Eerst het slechte nieuws, dan het geweldige versterkende nieuws. Er zal altijd slecht nieuws zijn, als we maar genoeg afgestemd zijn om het te identificeren en realisme, dood, ziekte, betrokkenheid, relaties, de nieuwsmakers, ik bedoel slecht nieuws. Voor veel mensen is de realiteit dat hun banen zinloos zijn, dat hun relaties met echtgenoot en kinderen totaal ontwricht zijn, dat ze lage cijfers halen op het werk en op school en dat ze geen vooruitzichten zien op verandering van wat dan ook in hun leven. Is dit echt de realiteit, is het waar voor de overgrote meerderheid van de mensen die deze nieuwsbrief lezen. De eenvoudige waarheid is dat de meeste mensen op een bepaald punt in hun leven grote uitdagingen in het leven ervaren, sommigen ervaren deze uitdagingen met financiële stress, sommigen met relatieproblemen met hun baas/vrienden en/of ouders, sommigen ervaren familieproblemen en sommigen met problemen door ziekte of verslavingen. Het is gebruikelijk voor de meeste mensen om excuses te verzinnen voor hun gevoelens waar ze geen reden voor hebben om deze gevoelens te ontwikkelen.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.