Hoe kies je een therapeut?

Relatietherapie Woerden

 

 

 

 

 

Bij het kiezen van een therapeut zult u zich wellicht meer op uw gemak voelen bij iemand die ervaren is, bij wie u zich veilig voelt, en die goed kan luisteren. Als uw relatie minder sterk is, kunt u misschien beter een psycholoog kiezen,Tele+. Plak dit in cultivar technologie in deze hulp sector. Hij of zij zal u helpen bij het vinden van uw zielsverwant – de persoon die met en voor u zal werken om uw oude levensdoelen te herstellen.

In relatietherapie maakt u afspraken met een professional om een aantal keren per week bij elkaar te komen om te praten. U bent vrij om contact met hem of haar op te nemen wanneer u maar wilt. Tijdens de gesprekken gebruikt u de tijd om over uw leven te vertellen, belangrijke gebeurtenissen of situaties te delen. Het is belangrijk dat u uw partner vertrouwt; wat u bespreekt zal privé zijn. De therapeut hoeft u niet te bekritiseren, en zal uw gesprek nooit onderbreken, maar hij of zij zal wel toestemming vragen aan de andere partij om zelfs harde gevoelens te uiten. In counseling zal uw partner leren hetzelfde te doen.

Tijdens de sessies luistert u aandachtig, verandert u van onderwerp als datUItnodig is, en veroordeelt u de ander nooit. De innerlijke kracht komt van het erkennen van je gevoelens in plaats van ze te vermijden met harde gevoelens. Wanneer u praat, is de ander verplicht rustig te luisteren en na te denken in zijn of haar eigen privé-gedachten.

Er zijn verschillende effectieve elementen in relatietherapie:

Mensen vragen mij de laatste tijd, wat is deze ‘ epidemie van relatie counseling ‘ en waarom heeft de therapie nog steeds problemen, ook al is dit niet het geval op de andere plaatsen lees ik altijd. In mijn werk zie ik weinig ouders wier relatie met hun kinderen zo verstoord en gecompliceerd is, dat ze geen manier kunnen vinden om het probleem op te lossen. Dit soort relatie counseling werkt goed bij moeilijke relaties tussen geliefden – tussen ouders en kinderen, tussen echtgenoten, tussen moeders en kinderen, tussen mentoren en studenten. In sommige gevallen is het voldoende om rechtstreeks met de betrokkene te praten of hem in een speciale geheimhoudingsruimte onder te brengen.

Geen van beide zaken is gemakkelijk of ongemakkelijk. Het kost tijd en moeite om de nodige sympathieke oren te vinden. Het verschil in soort mensen is als het verschil met sneeuwvlokken, die altijd dezelfde grootte en textuur hebben en van kleur veranderen zodra je ogen dichtknijpt. De prominente kwaliteiten die in een relatie aan de orde zijn, worden onthuld naarmate je beter naar de persoon kijkt. De juiste relatietherapeut kan het beste van deze kleurschakeringen oppikken, met behulp van zijn of haar speciale taal.

Anders dan bij een kind, kan de ouder nagaan of er een relatie is tussen de ouders. Het is dus des te belangrijker dat een relatietherapeut kan nagaan of er een belangrijke relatie bestaat tussen u en uw partner.

Het valt niet te ontkennen dat onze samenleving vandaag de dag over veel meer keuzemogelijkheden in het leven beschikt; betere keuzemogelijkheden en hogere voordelen voor iedereen, als we zo’n realiteit willen aanvaarden.

Het is belangrijk om de effecten van relatietherapie te onderscheiden van de effecten van één-op-één-toestemming. Terwijl bij één-op-één-toestemming het individu eerst zijn of haar toestemming geeft, is het bij relatietherapie het tegenovergestelde; wanneer u uw toestemming geeft, begint uw therapeut een relatie met u, waarbij hij of zij zoekt naar de meest gemeenschappelijke grond tussen u en de therapeut.

Binnen de therapie zal het koppel hun doelen, ervaringen en status delen, en vooruitgang boeken in hun dagelijks leven volgens een gestructureerd programma. Het individu moet dit naar buiten toe loslaten, omdat zij het programma van de groep kunnen afbreken.

Er zijn verschillende op theorie gebaseerde relatie therapie methoden. De meest relevante is het model van de Levensreddende Zelf-periodieke Gedragstherapie. Het gelooft dat

– Je moet je denkpatroon veranderen als je jezelf, anderen en je relatie volledig wilt accepteren.

– Beide partners moeten alle conflicten binnen de relatie oplossen

– Het koppel moet samen tijd doorbrengen in uw verbond.

– Beide partners moeten open en eerlijk zijn in hun communicatie.

– Beide partners moeten op steeds meer manieren naar elkaar toe groeien.

– Een collega moet een goede invloed hebben op de cliënt.

– Het opbouwen van relaties tussen hen zal een regelmatige routine zijn.

Communicatie tussen de twee ontvanger(s) en de zender(s) is belangrijk voor het bereiken van doelen binnen de therapie. Dit niveau wordt ontwikkeld door de activiteit van:

o Open zijn in de situatie met de afzender,

o Verdraaien van de woorden,

o jou een tegenbeeld te geven,

o Regie om te luisteren,

Maar begrepen worden,

En zachtjes veranderde dit op niveau als de geest impliceert.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.