Hoe je bewust te zijn van je lichaam

Bewustzijn coach

 

 

 

 

Je voeding en gezondheid worden bepaald tijdens de vroege kinderjaren. Emotionele stressfactoren dringen op latere leeftijd meer tot ons bewustzijn door, vooral wanneer iemand een trauma doormaakt. Een van de moeilijkste dingen voor een moeder is “signpost-estab bene”, dat wil zeggen, inzien hoe ze zich bewust moet zijn van de emotionele toestand van haar kind.

Wie kijkt naar wie? Mensen zijn geconditioneerd om hun eigen emotionele signalen en waarnemingen te negeren. Zo zitten ze niet in elkaar. Ik kan ‘s avonds laat in het geheugen verzonken raken. Fysiologisch, lijkt het dat ik twee stemmen in mijn hoofd heb. De ene stem zegt dat ik moet eten of moe moet zijn. De andere stem zegt dat ik moet eten en ontspannen moet zijn. Ik luister naar beide tegelijk.

Stress en onderzoek naar stress

Of we nu chemicaliën gebruiken of onze levensstijl, stress verstoort onze gezondheid. Onderzoekers stellen vast dat stress niet alleen het cholesterolgehalte verhoogt, maar ook een rol speelt bij ontstekingen, hoge bloeddruk, beroertes en zelfs kanker. Artsen patiënten zijn terughoudend om met artsen te praten vanwege een verkeerde veronderstelling: ze denken dat de arts hen gaat vertellen wat ze moeten doen om “ermee om te gaan”. Er zijn weliswaar bepaalde geneesmiddelen op recept verkrijgbaar en sommigen volgen de instructies op als ze door een arts worden voorgeschreven, maar waar hebben we het hier over: willen we er zeker van zijn dat de pijnstiller een naam heeft?

We gebruiken drugs om ons tegen pijn te beschermen: Hoofdpijn, rugpijn, migraine, allergieën, astma en seizoensgebonden affectieve stoornissen. Ook al wordt de pijn niet altijd veroorzaakt door stress, bijvoorbeeld hoofdpijn, je zou het willen opsluiten vanwege het immobiliserende aspect. Als we zitten te oordelen over de pijnen van onze echtgenoot of een vriend, zeggen we: “Ik ben stoer, want ik blijf aan de bovenkant van de streep.” Het is belangrijker om je fysieke en emotionele basis op te bouwen.

Stel je deze personeelsvergadering voor:

Een personeelslid komt een manager vertellen dat “er thuis een probleem is” en vraagt om begeleiding. De manager zegt dat hij er naar zal kijken. Er gaat een week voorbij en er wordt niets over de kwestie gezegd. De manager hoort eindelijk iets terug van een nieuwe medewerker. “Ja,” zegt de medewerker, “ons gezin zit in grote problemen en onze auto is weer in beslag genomen.” De manager van vorige week zegt dat de auto van een familielid van Robins in beslag is genomen. En het kan niet de schuld van de werknemer zijn.

Werken met het lichaam

Levensstijlkeuzes kunnen niet alleen de toon zetten voor een alerte geest, maar helaas ook hun vruchten afwerpen als we tevreden zijn met onszelf. Begin te dromen, stel jezelf bedachtzaam en voldaan voor. Je zult misschien verbaasd zijn te ontdekken wat je eigenlijk aan het doen bent. Als je een web of een paar foto’s op het web vindt van een beroemd merk en die op je koelkast zet of rond je huis hebt hangen, verandert de wereld drastisch.

Zorg dat je lichaam gevoed wordt, maar net zo goed, voed je geest. Zoals ik het tegenwoordig zie, zijn mensen overgewichtig omdat ze hun geest verwaarlozen. Het is makkelijk om naar de hoek te rennen en wat fortuin op te pikken, maar wat kun je ermee doen. Een formule voor mijn eigen leven zegt nu: Gooi junkfood weg, eet goed en voel je als een miljoen dollar. Geduld, je moet het hebben! Niet snacken na het avondeten, en bewaar snacks voor een snelle energietrek midden op je dag. Sla nooit je lunch over, je pilaren van glorie. Is het belangrijk om voor je lichaam te zorgen? Absoluut. Niemand is een gezondheidsplaneet. Niemand kan eeuwig leven. Het lichaam is slechts een deel van de drie delen, geest, ziel en lichaam: de rust komt ertussen. Stress en de kracht van een positieve keuze

In de natuurgeneeskunde ervaren en behandelen we effecten via onze pijnen. Nu, denkend met naturopathische elektronica, zien we alleen de pijnen over het hoofd waarmee we oplossen. O, zou me dat niet alle ellende en angst besparen? Ik kan me voorstellen dat u denkt, waar heeft hij het over?

Ik kromp ineen bij het bordje in het appartement van de minderjarige om het balkon te repareren. Ik had het eerder moeten betalen vanwege de ex-betaling van mijn partner. Hij heeft geen baan en de komiek in mij zou zeggen: “Waarom kan hij geen vaste baan krijgen”? Maar ik ben er zeker van dat er een denkfout zit in de logica van de persoon die dit gedaan heeft. Ik heb in natuurgeneeskundige therapie gehoord dat ik de enige in het universum ben die aan mijn eigen problemen kan bijdragen. Ik, zou je kunnen zeggen, heb mijn eigen problemen verdiend om op te lossen.

Ik ga het vandaag hebben over positief zijn. Het lijkt wel of geen probleem een probleem is. Maar ik zal met jullie delen dat ik zie dat alles een 5, 10 en een 30 50 heeft geschreven in de boven- limburgse sleutel.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.