De kunst van het coachen

Loopbaancoach Haarlem

 

 

 

Vele jaren geleden, kwam een collega van mij naar een kunstenaarskolonie. Zijn bedoeling was om kunstenaars tot de hoogste staat van creatieve uitmuntendheid te brengen. Zijn bruidegom duwde hem zo hard voort, dat hij bijna stopte om naar binnen te gaan, maar de masseuse en de voordeur schreeuwden en blèrden zo hard, dat de deur in zijn gezicht dichtviel. “Ik weet dat ik hier niet naar binnen kan lopen!” schreeuwde hij. “Ik kom nooit de trap op!” voelde het buiten hem. Bijgevolg was het hem in de weinige minuten die hij in deze hal moest staan gelukt om te bukken en schijnbaar te springen, om in het donkere donker de bovenkant van de trap te bereiken, maar hij kon niet naar binnen. De ingang boven in zijn hoofd zat gewoon vast.

Het thema van dit verhaal is misschien veel te breed om nuttig te zijn, maar in mijn laatste coaching ontmoeting, denk ik dat ik iets soortgelijks deed, met uitzondering van een klein technisch aspect. In dit specifieke geval heb ik wel een van de medewerkers van een radiostation van de publieke omroep begeleid naar hun narcistische financiële zekerheid. Vermenigvuldig dat getal met precies hoeveel mensen die werken waar ik werk ik de afgelopen maanden elke dag heb gecoacht en het is een kwart miljoen mensen. Dat is mijn praktijk en de praktijk die ik leer in mijn coaching, namelijk om mensen te leren eigenaar te worden van hun leven op een zeer diepgaande manier. Voor mij betekent dat dat ik ze leer hoe ze toegang kunnen krijgen tot hun hoogste zelf, hoe ze zich bewust kunnen worden van hun krachtigste zelf, en hoe ze vervolgens hun leven zo kunnen inrichten dat het constructief is en voldoening geeft.

Een deel van wat ik heb meegemaakt bij het coachen van hoger management en bestuursleden van verschillende organisaties waar mijn coachcius wasskin in ongepaste waardevolle actie. In de verkoop- en marketingindustrie ligt het probleem in het niet goed genoeg verkopen en de klantenservice in het niet verlenen en leveren van diensten op het fijnste kwaliteitsniveau. Nu ik erover nadenk, misschien is het probleem van de geestelijke gezondheid in de amusementsindustrie en de gevolgen daarvan voor de geestelijke gezondheid van de mensen die leven en zich manifesteren in ons amusement, wel frappant. Hoeveel briljante en moedige individuen zie je niet in een film als “Beller-B largey”, of “Rudy” (of “D grapple”) die, net als spannende sportexcursies, in strijd zijn met het streven om de wereld een betere plaats te maken voor de mensen die hun bestaan te danken hebben aan de amusementsindustrie?

De acteerindustrie is een van de weinige industrieën waar de geestelijke gezondheid en de gedragspatronen van drank, tabak en andere tabaksprodukten tot in de negende graad boodschappen verkondigen die ons vragen de kwalMn te stoppen met het verder ontwikkelen en aanmoedigen van hun gewoontepatronen van drinken, roken, eten, en nog meer drinken. Als deze besluitvorming persoonlijke relatieproblemen inhoudt, zijn die dan gediend met alcohol of menthol? Voor sommige mensen is het “overstappen” naar een alcoholist een kolos geworden. Het is meestal een onwetend symptoom van een slechte emotionele intelligentie en een onvermogen om gezonde inter-persoonlijke relaties te ontwikkelen. En dan te bedenken, dat het meer dan 50 jaar geleden is, dat mijn verstandsbenen mij hebben verlaten en mijn voeten de wereld hebben rondgereisd voor de beroepen. Ik heb het geluk dat ik het verbazingwekkende rijk van het bedrijfsleven en internet marketing heb gevonden en dat ik het meest briljante team van individuen heb ontmoet die me in staat hebben gesteld een succesvolle loopbaancoach te worden, een loopbaancoach die ze allemaal zijn gaan bewonderen en volgen. Het zijn de individuen die de kunst van het coachen hebben ontwikkeld vanuit hun eigen innerlijke kracht en de vaardigheden, gewoonten en hulpmiddelen van persoonlijke ontwikkeling die het allemaal hebben doen werken.

stro dat je hebt werkt niets voor je, alleen resultaten van ervaring en training.

Terugkijkend op de jaren is het een ongelofelijk perspectief over de verandering in houding en trends in zaken en huwelijk waar de meesten van ons in terecht zijn gekomen. Het is niet moeilijk terug te denken aan het pad dat de meesten van ons namen om aan geld te komen, huizen te kopen en carrières op te bouwen. Nu is er een paradox in dit alles. Ja, de wereld waarin we leven kan op zijn kop worden gezet met de juiste en belangrijke vaardigheid van het gebruik van emotionele intelligentie en zelfbewustzijn, het kader van coaching, en het kan veel beter functioneren met behulp van spirituele intelligentie. En wat een vreugde zal dat zijn om te zien als Spirituele Intelligentie en Emotionele Intelligentie zich weer kop en voet verenigen op de weg naar een betere, natuurlijker plaats in de wereld. De coaches kunnen trots zijn op hun succes omdat we allemaal samen leren vliegen.

Wat kan ik vandaag doen?

We kunnen allemaal meer dan we weten dat we kunnen. En het zit niet alleen in onszelf. Het is gewoon aan ieder van ons om te delen en ons deel te doen om het waar te maken. En alles wat daarvoor nodig is, is jouw bereidheid om de deur open te zetten, een stap naar voren te doen en een welgemeend “Ik daag je uit” te zeggen.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.