Coaching – Wat is het?

Opruimcoach

 

 

 

 

Coaching kan een belangrijk onderdeel zijn van de ontwikkeling van een persoon of een team. In feite kan de juiste soort coach belangrijker zijn dan training. Je hebt veel verschillende soorten van coaching. Bijvoorbeeld, event coaching, opruim coaching, loopbaan coaching, ect. Het is belangrijker dan training omdat coaches bij hun ontwikkeling niet alleen kennis overdragen maar ook vaardigheden en dingen meegeven die de persoon moet uitproberen:

– Positief effectief gedrag en zelfvertrouwen ontwikkelen

– Oefent ongewoon gedrag, en leert het te gebruiken, en

– Werkt samen met andere mensen om oplossingen te ontwikkelen

De coachingsvaardigheden zijn niet alleen die welke u in uw vroegere opleiding hebt opgedaan; zij omvatten ook het vermogen om situaties te zien en in te schatten, uw rol bij het vinden van oplossingen in te schatten en uw gedachten in daden om te zetten.

Er zijn twee soorten coaching. We weten dat de ene training is en de andere coaching. De twee manieren kunnen op hetzelfde lijken, daarom moet je, om coaching echt te begrijpen, coaching in de huidige context begrijpen.

Opleiding is een ervaring uit het verleden of een vroege betrokkenheid bij een persoon, een team, een organisatie. De training kan buiten plaatsvinden, of op het werk. Het mooie is dat u het comfort van uw eigen werkplek of plaats van tewerkstelling niet hoeft te verlaten om aan de training deel te nemen. U moet echter wel in de mate van het mogelijke een aantal mensen ontmoeten die u zullen helpen om beter te worden of die op zijn minst vragen voor u kunnen stellen.

Coaching is het proces waarbij de training die je ervaart wordt omgezet in leren en verbeterd gedrag.Mr. Edward De Bono zei: “Het doel en de doelstelling van werk is verbetering, en je kunt je prestaties alleen verbeteren door je eigen verbetering te monitoren.” Coaching is beschikbaar in verschillende modaliteiten, waaronder leiderschap, conflict- en veranderingsmanagement, prestaties en prestatiemanagement.

Een eenvoudig voorbeeld:

– Waar is uw opleiding en ontwikkeling goed geweest? – Waar bent u beter geworden als gevolg van de opleiding?

1.ontwikkeling heeft te maken met op het juiste moment op de juiste plaats zijn.

2. leiderschap gaat over beslissingen nemen, over bewust zijn van de manier waarop jij en anderen denken en dat ook doen.

3.Conflicten zijn een manier om u te helpen inzien dat u meer inzicht moet krijgen in wat er aan de hand is. Het geeft je de kans om de nodige verandering teweeg te brengen, door naar alle kanten van het probleem te kijken, naar verschillende standpunten en verschillende perspectieven.

4. Uw vaardigheden en bekwaamheden voor de werkplek aanscherpen

5.geven u de instrumenten om u te helpen effectieve resultaten te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.