Coaching – Wat is het?

Life coach Haarlem

 

 

 

 

Coaching gaat over verantwoordelijkheid nemen voor onszelf, onze acties en onze uitdagingen en het vinden van de middelen, de doelen of de motivatie om ze te overwinnen. Op die manier boeken we vooruitgang op onze weg naar een beter leven en op de weg naar onze toekomst.

Een coach helpt u de antwoorden te vinden op de vragen die u moet beantwoorden om vooruit te komen naar een beter leven of naar een nieuwe carrière.

Coaching brengt verandering teweeg en helpt je gemotiveerd te raken om vooruit te rijden – ‘ vooruit rijden met moed, kennis en vertrouwen of ‘onzeker vooruit rijden, met angst en onzekerheid’ – de weg naar middelmatigheid en mislukking. Of, de weg naar het bereiken van je droom, een promotie, een nieuwe auto of een nieuw huis.

We noemen allemaal onze coach; diegene die om ons geeft en diegene die ons feedback geeft over onze prestaties. Coaches hoeven zich niet in de publieke arena te bevinden; je hoeft geen coach in huis te hebben. Coaching is een verrijkend proces voor je leven; het is ook een proces dat je motiveert om de kennis en vaardigheden te verwerven om je doelen te bereiken.

Succes komt van coaching, waarbij coaching je kan helpen om te komen waar je wilt zijn. Dit is niet gemakkelijk. Het is geen droommachine die winnaars voortbrengt. Degene die er baat bij heeft, is degene voor wie coaching de mogelijkheid biedt om te bereiken wat hij of zij zich ten doel heeft gesteld.

Coaching is niet voor iedereen gemakkelijk. Sommigen van ons voelen zich door verwaarlozing in het verleden, voor sommigen door het niet hebben van de gelegenheid, anderen hebben het te druk met ‘andere mensen’ of om hard werken te vermijden en het proces van coaching zal pijnlijk zijn.

Coaching vereist een behoorlijke dosis inzicht om met uw eigen persoonlijkheid om te gaan en in te schatten wat de waarde van uw bijdrage aan de wereld waard zou kunnen zijn. Het is een doorlopend proces dat met elke nieuwe ontwikkeling in uw leven zal veranderen. Coaching verwacht van u dat u aanzienlijke veranderingen aanbrengt in uw eigen omstandigheden en dit is vaak een langetermijnbenadering van verandering.

Om een handvat te krijgen voor je coachingstrategie, coaching heeft een aantal betekenissen; ten eerste is het een proces van het verbeteren van het leven van een ander; ten tweede is het een proces van het ontwikkelen, veranderen en verbeteren van je eigen vaardigheden en middelen en ten derde is het een proces van het ontwikkelen en communiceren van je waarden naar de wereld toe. We spreken vaak in deze termen als een professionele coach of een levenscoach, maar een andere interessante definitie van een coach is

“een gegeven feedback en inzicht om je te helpen effectiever, rustiger, helderder en positiever te worden.”

Coaching draagt echt bij aan uw persoonlijke groei en ontwikkeling, niet alleen in een persoonlijk begrip, maar op een manier dat u meer energie zult hebben, rustiger en zelfverzekerder zult worden en in staat zult zijn om met anderen over uw ervaringen te praten om de beste beslissingen te nemen die zullen bijdragen aan ons leven. Coaching zal u ondersteunen om uw doelen te bereiken en succes te boeken. Coaching is altijd een teamsport.

Binnen een coachingrelatie is er een tweerichtingsstroom van communicatie. We zijn allemaal geboren met een zekere mate van ‘Cooperate37’-vaardigheden en dit kan worden verbeterd door middel van coaching. Coachen gaat over het toepassen van onze eigen vaardigheden en middelen op de toepassing van de vaardigheden en middelen van andere mensen en bekenden. Het vereist zelfdiscipline en focus.

Bij coaching gaat het erom doelen te stellen, je eigen vaardigheden te gebruiken om de doelen te bereiken, de doelen te bereiken en naar het bereiken van de doelen toe te werken. Maar een coach hanteert een veel meer holistische benadering.

Het woordenboek definieert een coach als

“iemand die coaching- of onderwijsmethoden gebruikt om doelen te bereiken en mensen te ontwikkelen, in plaats van zich aan te passen aan dwang, manipulatie en controle.”

Een coach werkt zijn cliënten niet bij en geeft geen updates van resultaten uit het verleden. De coach maakt gebruik van wat de cliënt al weet en van wat de cliënt zelf al weet (resultaten uit het verleden). De coach presenteert alternatieven en hulpbronnen op verschillende manieren om de cliënt te helpen bij zijn eigen persoonlijke ontwikkeling. De cliënt heeft altijd keuze.

Dit is hoe het werkt;

– De coach zal u de juiste vragen stellen om u te helpen de verandering te creëren die u wilt en de doelen die u wilt bereiken- De coach zal aandachtig luisteren naar uw antwoorden en de vragen zullen altijd open zijn- De coach is altijd bereid en bereid om vragen te stellen en te beantwoorden

De cliënt is vrij om te komen wanneer zij of hij dat wenst. De coach oordeelt niet en wacht op het uiteindelijke verlangen dat voor ieder uniek is.

Bij coaching gaat het om de cliënt; het gaat om de relatie tussen de cliënt en de coach.

De coaching relatie gaat verder dan het coachen van een specifieke agenda of actie. Het gaat om de relatie tussen een cliënt en een coach; het gaat om de, de energie tussen jou en een coach. Het gaat om het vertrouwen en de eerlijkheid tussen jou en een coach.

Dit is misschien wel het belangrijkste aspect van een coaching relatie.

Het gaat om het geloof, want geloven en vertrouwen.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.