Coaching – de sleutel tot succes

Coach persoonlijke ontwikkeling

 

 

 

 

 

 

 

Cutting edge coaching is een prachtige en krachtige methode voor cutting edge persoonlijke ontwikkeling en, uiteindelijk, voor cutting edge leven in de wereld waarin we leven. Coaching gaat uiteindelijk over het maken van verandering en het gaat over voortdurend leren en veranderen. Dus, als we effectief willen zijn en meer verandering willen creëren, kunnen we coaching zien als het essentiële ingrediënt.

Eerst moeten we duidelijk definiëren wat coaching is. Coaching bestaat om vervangen te worden door begeleiding en voortdurende verbetering. Er wordt geen coachingsorganisatie gecreëerd terwijl er training is. Kijk naar een willekeurige opleidingsorganisatie. Deze organisatie heeft altijd iemand die voortdurend een voorbeeld is van de kwaliteiten en gedragingen die de focus zijn van de training die ze geven. Kijk naar de sportontwikkelingsorganisatie – is dit of dat wat de atleten en sporters nu leren? Nee. Zij verwerven voortdurend nieuwe kennis die hen helpt om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Zij verwerven ook nieuwe gedragspatronen. Dus, hoe verhouden al deze dingen zich tot coaching?

Omdat een goede coach altijd op zoek is om meer te begrijpen en meer te leren, gaat het altijd om leren en om van leren een actie te maken. Als voortdurende verbetering geen deel uitmaakt van de taakomschrijving van een coach, zal de coach op geen enkele manier weten dat hij/zij een consistente persoonlijke ontwikkeling realiseert.

Coaching lokt de mogelijkheid uit dat de cliënt niet zo onschuldig zal zijn en wij willen dat deze waarheid met de cliënt wordt bevestigd. De cliënt is de crème de la crème en moet voortdurend worden gecoacht om zo perfect en volmaakt mogelijk te zijn voordat het doel is bereikt. Nu, dit is een prachtig verhaal maar de waarheid is dat er alleen perfectie kan zijn in de cliënt en zijn/haar gedrag.

De coach kan elk van de volgende kenmerken gebruiken als bewijs dat de cliënt perfect is terwijl hij groeit en vaardigheden en bekwaamheden ontwikkelt. Wat zijn die kenmerken? Een schrijnende Rehab make-up!

Toewijding, Verlangen, Bewustzijn, Betrouwbaarheid, Eerlijkheid, Integriteit, Flexibiliteit en een gevoel van Nederigheid. Ik ben nog maar net begonnen met het doornemen van de mogelijke talentkenmerken – en er is nog heel wat over!

Nu weten we dat we een probleem hebben. Het punt is dat de coach over een groot deel van de nodige vaardigheden moet beschikken om het probleem op te lossen. Om ons te helpen die vaardigheden te identificeren, zijn hier vier vragen die we moeten stellen.

a) We hebben op dit moment geen idee waar we heen gaan. Geef me nog tien minuten om u naar uw oplossingen te leiden.b) Werkt u met mensen of met een computer? “c) Als we die antwoorden niet vinden, kunnen we dan naar het opleidingsprogramma gaan waarbij u bent ingeschreven? “d) Wat is het probleem dat in het bovenste deel van de letter “S” aan de orde komt?

Uit deze vragen, hebben we tien kwaliteiten geïdentificeerd die we nodig hebben. Kijk naar wat de coach heeft benadrukt dat hun kwestie is. Het is de passende reactie van de cliënt. Kijk naar de talenten die de coach nu heeft. Deze zijn:

1) De wil om het goed te doen. Geen enkel genie is er ooit in geslaagd een klus te klaren zonder inzet, vastberadenheid en hard werken.2) Een verlangen om de juiste informatie te hebben. Want op dit punt van de coachingrelatie zit de cliënt boordevol informatie en begrijpt hij de noodzaak van verandering.3) Een verlangen om steun te hebben. Zorg er zeker voor dat je andere mensen bereikt voor morele steun om dit door te zetten.4) De wens om flexibel te zijn, open voor verandering en meer dan blij om het steeds opnieuw te proberen totdat je de tijd voor voorwaartse beweging bereikt.5) Een goede werkrelatie met jezelf en waar je samenwerking vindt terwijl je deze weg van verandering bewandelt.

De laatste vraag die we moeten stellen is in het bovenste deel van het lichaam. Ik zou graag de medewerking van de cliënt hebben om naar me te luisteren en we zouden het een paar keer samen kunnen doen ter verduidelijking en om te ontspannen, oké?”

Het is de taak van de coach om een gedisciplineerde houding ten opzichte van de cliënt te ontwikkelen door mensen en middelen samen te brengen die verder gaan dan de uiterlijke kenmerken. Wat zijn de hulpmiddelen die nodig zijn om de relatie te ontwikkelen?

a) Maak het ok om te praten. Maak het OK om de cliënt te confronteren en uit te dagen.b) Word een expert van de cliënt. Zorg dat je op de hoogte bent van de behoefte van de cliënt om met hem of haar te communiceren.c) Laat negativiteit varen en vervang het door optimistische, deskundige en positieve executive coaching.d) Los het misbruik en de manipulaties op. Zorg dat je lichamelijk en individueel volledig in het spel komt.

Coaching is een interactieve dynamiek tussen de coach en de cliënt om de cliënt te helpen zijn essentiële zelf te vinden.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.