Coaching – de sleutel tot succes

Eventcoach

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn veel verschillende vormen van coaching, maar de nadruk ligt hier op de vorm die de cliënt beter in staat stelt zijn doel te bereiken. Je hebt bijvoorbeeld een eventcoach, loopbaan coach, opruimcoach ect. Coaching gaat niet over constante correctie, feedback of advies. Het gaat niet om advies van je coach of het advies van je coach. Het gaat erom uitdagingen aan te gaan, je cliënt te helpen groeien en succesvoller te zijn.

Coaching is gericht op het hier en nu, helpt de cliënt om het beste uit zijn huidige gedrag te halen en helpt de cliënt om dit te bereiken zonder zijn huidige niveau te verhogen. Coaching cliënten worden altijd begeleid om vragen te stellen en om antwoorden te vinden, om een ander zelfbeeld te creëren, om zich te ontdoen van oude gewoonten, om op een nieuw niveau te komen. Coaching gaat niet over het verleden en het gaat niet over de toekomst…

Coaching is gericht op het ontwikkelen van positieve actie en ondersteunend gedrag dat de vooruitgang van de cliënt in de richting van zijn vermogensexpansie verzekert, het inzicht in vaardigheden en een groter gebruik van vaardigheden bevordert, en de cliënt helpt zijn natuurlijke talenten op de meest effectieve manier te gebruiken. Coaching betekent een positief verschil maken in het leven van de cliënt.

Coaching is een partnerschap tussen de cliënt en de coach. Dit partnerschap is belangrijk voor hun eigen persoonlijk succes en ontwikkeling. De cliënt heeft bepaalde doelen die hij wil bereiken en bepaalde gebieden waar hij aan wil werken, om verschillende redenen. Daarom is het belangrijk om een goede coach te hebben die met de cliënt kan werken om zijn doelen te identificeren en te bereiken.

Dit soort coaching omvat gewoonlijk mijlpalen en evaluatie, het ondersteunen van de cliënt om consequent actie te ondernemen, het bevorderen van de cliënt om een betere coach te worden en ervoor te zorgen dat hij zijn doel bereikt. Uiteindelijk gaat het er bij coaching om het potentieel en de motivatie van de cliënt te ontwikkelen om zijn of haar succes te maximaliseren.

Wat is coaching precies?

Coaching is een systeem dat mensen de mogelijkheid biedt de vaardigheden, deskundigheid, kennis en motivatie te verwerven om hun natuurlijke potentieel te ontwikkelen en hun doelen en doelstellingen te bereiken in hun persoonlijke leven, in hun sportactiviteiten en in hun bedrijven. Het richt zich op die behoeften die de cliënt al in zichzelf heeft en helpt die persoon het volledige potentieel te ontsluiten dat in hem sluimert…

…. en uiteindelijk gaat het er bij coaching om cliënten te leren dat dit mogelijk is, en nieuwe deuren voor hen te openen om hun doelen en dromen te bereiken, terwijl hun motivatie om deze doelen in daden om te zetten wordt vergroot. Coaching is zeker niet het enige middel om motivatie en verlangen te vergroten, maar het is zeker een van de meest interessante en inspirerende. Voor mij en vele anderen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei en ontwikkeling, moet het hebben van een natuurlijk vermogen om te kunnen coachen een van de meest bevredigende manieren zijn om uit te blinken in wat je doet. Een van de meest perfecte voorbeelden hiervan is natuurlijk vermogen.

Hoe kan iemand gemotiveerd worden zonder onderwezen te worden? Kan iemand gemotiveerd zijn zonder zelf de antwoorden in zichzelf te vinden? Is motivatie “iets dat mensen maken” of is het iets waar we van nature mee geboren worden? In mijn ervaring is het antwoord op deze vragen een volmondig JA.Eventplanner 

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.